2013. július 20., szombat

Szívecske

Sziasztok! Máma könyvjelzőket alkottam, de mivel kettő karácsonyi, ezért nem rakom fel, mert nem itt a helye. Meg különben is ha kirakom a képet akkor tudjátok mi lesz a nyeremény a nyereményjátékon, karácsonykor.  De mivel kellett valamit ide is hozni, meg az óvónéninek is kellett valami prototípus (neki mondjuk Anyák napjára kell) ezért csináltam egy ilyet. Gyorsan meg van, főleg ha az alapanyagokból van gyárilag. Hát nekem nem volt gyári szóval csináltam.

Hozzávalók: - Fehér 15x15 cm-es négyzet alakú lap. (Ha nincs akkor vágjunk ki egy nagyobból.)
- Piros 15x15 cm-es négyzet alakú lap. (Lehet, hogy lesz leesés.)
- Sniccer (más néven: barkácskés, szike)
- Cellux
- Olló
- Türelem, vagy egy segítő kéz. (Nagyobb apróságokra gondolok.)

1. A 15x15 cm-es fehér lappal kezdünk. Mind a 4 szélétől kimérünk 1-1 cm-t. Ez összekötjük. Ez lesz a határ. A határon belül, elkezdünk 8 mm-es csíkokat húzni. Szigorúan vonalzó mellett és legyenek párhuzamosak! 

2. Remélem, hogy a vonalakat csak a határon belül húztátok. Jöhet a sniccerrel való vágás. A vonalak mentén (lásd a képen) húzzuk a szikét. A határon kívül (az 1 cm) ne vágjunk! 


3. Ha a vágás kész. Akkor a piros lapunkat "szeleteljük" fel ollóval. Szintén 8 mm-es darabokra. 14 db piros csíkra lesz szükségünk.


4. Az ábra alapján befűzzük a csíkokat. 



5. Ha az ábra kész, akkor fordítsuk meg és cellux-oljuk le.

Nem is olyan nehéz. Szép napot kívánok a kész mű képével. Remélem, hogy ti is megcsináljátok és remélem, hogy az apróságok segítenek a csíkok helyére rendezésében. Nemsokára jövök újabb ötletekkel. Addig is kattintsatok a 'Jó dolog' 'Rossz' vagy a 'Következőt' előtti kis kockára. De legfőképp iratkozzatok fel, és ajánljátok barkácsolni szerető ismerőseiteknek. By: Anita 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése